Insight & Research Instinctif Partners

British Institution

How can we optimise a re-design to drive commercial value?

Challenge:

To understand how a British Institution could utilise an architectural re-design to play a more active role in the London landscape; one which is more visible, accessible, and welcoming.

Action:

We utilised our knowledge and understanding of how public needs, behaviours and attitudes are evolving, to help our client identify opportunity areas through stakeholder engagement, overlaid with a series of member and public consultations. Through this, we were able to unlock needs with regards to performance, educational values, tourism and cultural engagement. We deployed a range of engagement techniques that enabled the development of opportunity spaces for our client in terms of how, when, and what would drive more frequent visitation and deeper participation.

Result:

The next evolution of the building sees an offer that reaches more people, more of the time. We were able to implement a strategy that sees this institution be more visible, more economically sustainable, more revealing, more playful and more fun – without compromising its strong heritage in the process.

Search